Servicii pentru părinți

Consiliere parentală/familială (60 min. per sesiune)

Consilierea parentală

Să fii părinte nu a fost ușor niciodată, cu atât mai mult în zilele noastre, când trăim într-un stres amplificat de condițiile în care ne desfășurăm activitățile, de joburi cu program prelungit, de tehnologii care ne îndepărtează de comunicarea  directă, de timpul scurt pe care îl avem pentru a rezolva problemele, cu fuga între școală și serviciu, la activitățile extrașcolare ale copilului,  o grabă și permanentă stare de fugă sau luptă în care trăim.

Să crești copii în condiții de stres ar fi posibil, dacă ar fi pe o perioadă scurtă de timp. Să crești copii în condiții de stres prelungit, este un lucru care afectează inevitabil relația părinte-copil, părinte – societate.

Și totuși, care e dorința cea mai mare a unui părinte? Să aibă un copil fericit, sănătos, un copil care se va descurca cu bine în viață și va avea succes. Pare o dorință simplă și legitimă, nu-i așa? Corect, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, lucrurile trebuie privite la modul cel mai serios. O dorință este o simplă speranță trimisă în eter, fără alt efort din partea noastră. Pentru ca dorințele să se îndeplinească e nevoie ca ele să se transforme în planuri, în proiecte, în viziuni. Ar trebui să cunoști în primul rând o serie de lucruri care te-ar putea ajuta să ajungi să eviți greșelile generațiilor anterioare, să te adaptezi la timpurile în care trăim, să găsești soluții așa încât să poți gestiona situațiile tensionate, crizele, cererile, să pui limite sănătoase, să știi să oferi dar să și primești, să cunoști care sunt nevoile copilului în funcție de etapele vârstei, să-i asiguri suportul emoțional, fără de care niciun copil nu poate funcționa normal.

Venirea unui copil într-o familie îi surprinde pe majoritatea părinților nepregătiți. Există poate convingerea că așa cum s-au descurcat părinții noștri și ne-au crescut, așa ne vom descurca și noi cu copiii noștri. Dar nu e atât de simplu. Dacă mergem pe vechile modele parentale, acestea nu își mai găsesc locul în societatea de azi și pentru reuși trebuie să cunoștem mai mult decât cunoșteau părinții noștri, să facem diferit unele lucruri, să îndreptăm atenția noastră spre copil, dar și spre noi. Copilul când se naște, nu se naște rău sau bun. Nu are probleme de comportament. Responsabil pentru comportamentul copilului mai devreme sau mai târziu, este adultul din viața lui, prin relaționarea pe care o stabilește cu el, și mediul în care trăiește. Unii părinți greșesc fără să știe, alții sunt puternic influențați de tiparele parentale moștenite, alții nu au pur și simplu idee ce să facă în anumite situații. Este de înțeles, sunt lucruri care se învață în timp. Importantă este deschiderea părintelui, implicare lui în rolul pe care îl are, recunoșterea situațiilor în care are nevoie de ajutor să înțeleagă și să acționeze spre binele copilului.

Consilierea psihologică de familie

Consilierea psihologică de familie se adresează tuturor membrilor unei familii: îi implică pe partenerii de cuplu, dar și pe copiii acestora și, eventual, îi poate implica și pe alți membri ai familiei extinse.

Dificultățile avute în vedere în cadrul acestui tip de terapie se referă la:

  • Comunicarea deficitară între membrii familiei
  • Neînțelegeri între părinți și copii
  • Separări ale părinților, divorț
  • Perioade de criză: boala gravă a unui membru al familiei, dependența de substanțe
  • Orice alte dificultăți care afectează mai mulți membri ai familiei

Împreună vom găsi cele mai bune soluții potrivite pentru fiecare copil și părinte, împreună vom gasi soluții pentru o bună înțelegere în familie astfel încât fiecare să lucreze la un climat familial mai bun.

Programează o ședință online!

Ne putem auzi la telefon, ne putem întâlni pe Skype, WhatsApp, Zoom sau Google Meet.

Mobil:+40 726 282 949

contact@terapiacupovesti.eu

Consiliere online:

Luni – vineri: 10:00 – 19:00