Servicii pentru copii și adolescenți

Consiliere psihologică, dezvoltare personală, consiliere vocațională copil/adolescent (50 min. per sesiune)

Ce părinte nu își dorește să aibă un copil încrezător în sine, optimist, responsabil, echilibrat, puternic, respectuos? Conștiinta de sine, stima de sine, creșterea valorii personale, siguranța de sine, sunt elemente de bază a unei personalități sănătoase și orice părinte bun și-ar dori aceste lucruri pentru copilul său. Realitatea însă nu este întodeauna așa cum ne-o dorim. De ce? Pe undeva facem ceva greșit. Ideea este să vedem unde greșim. Părinții trebuie să fie conștienți de impactul pe care ei și adulții implicați în creșterea și educația copiilor (bunici, bone, ș.a.) îl au în viața copiilor, să fie atenți la nevoile acestora și să cunoască când și ce limite trebuie puse inteligent.

Consilierea individuală pentru copii și adolescenți presupune o întâlnire one-to-one de 50 de minute într-un mediu relaxant, plăcut, în spațiu securizant, unde putem discuta despre problemele emoționale și comportamentale ale copilului/adolescentului, despre capacitatea acestuia de a face față problemelor și situațiilor provocatoare, despre dorințe și convingeri, despre relaționarea și raportarea copilului la mediul familial, școlar și cel al prietenilor.

Scopul întâlnirii este de a identifica gândurile și emoțiile care blochează dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copilului, integrarea acestuia în mediul familial și social. Tehnicile și metodele utilizate în consiliere presupun discuții libere, teste psihologice, proiective și vocaționale, jocuri, desene, imagerie dirijată.

Pași în consiliere:

Pentru a beneficia de consiliere, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să programați o primă ședință în absența copilului/adolescentului pentru a discuta aspectele pe care le considerăm utile a fi cunoscute înainte de începerea consilierii. Ulterior, după începerea ședințelor individuale cu copilul/adolescentul, la un interval de timp considerat oportun, va fi programată din nou o ședință doar cu părinții/părintele pentru a discuta aspecte care interesează ambele părți, a evalua situația și a stabili planul pentru următoarele ședințe. Între consilier și copil/adolescent se creează în timp o legătură terapeutică bazată pe încredere, conexiune care va ajuta la procesul de dezvoltare armonioasă a personalității. Numărul ședințelor de consiliere individuală diferă de la caz la caz, procesul de consiliere se va încheia stabilit de comun acord, cu o ultimă ședință de consiliere, ședință care va fixa progresul făcut și va încheia armonios relația terapeutică.

Programează o ședință online! Ne putem vedea pe WhatsApp sau ne putem întâlni pe Zoom sau Google Meet.

Mobil +40 726 282 949

contact@terapiacupovesti.eu

Consiliere online:

Luni – vineri: 10:00 – 19:00