Școala Altfel

Atelierele EQ la Școala Altfel

De ce este Inteligența Emoțională așa de importantă?

Conform studiilor recente,  nu oamenii inteligenți au cel mai mare succes în viață sau sunt cei mai împliniți. Poate cunoașteți și voi oameni care sunt intelectuali de marcă și care totuși din punct de vedere social sunt inadaptați,  fără succes în job-urile lor sau în viața personală. Inteligența cognitivă ( IQ) nu este suficientă pentru a avea succes în viață. Da, IQ-ul te ajută să întri la facultate, dar inteligența emoțională (EQ) este cea care te ajută să faci față stresului și emoțiilor în toate situațiile cu care te confrunți.

Când  IQ și EQ există în tandem, cresc șansele de succes. Când  inteligenței emoționale i se adaugă inteligența socială rezultă ESI (Emotional and Social Intelligence =  Inteligența Socială și Emoțională). Competențele ESI sunt cele legate  de auto-conștientizare, auto-management și managementul relațiilor. Ele permit oamenilor să înțeleagă și să gestioneze emoțiile proprii și ale altora în interacțiuni sociale. Din fericire, în timp ce competențele IQ se fixează de multe ori în copilărie, competențele ESI pot fi învățate și îmbunătățite în timp.

Ce vă propun eu? Să ajutăm copiii să descopere și să-și dezvolte aceste abilități de inteligență socială și emoțională.  Cum? Prin jocuri, creativitate, povești  și discuții deschise!             

ATELIERELE SUSȚINUTE de Terapia cu Povești:

 1. Atelierele EQ prin povești. Teme:
 1. Cum să-ți păstrezi cumpătul când te enervezi.
 2. Resursele proprii și stima de sine.
 3. Comunică, exprimă-te, iubește-te.
 4. Schimbă ce nu-ți place.
 5. Atitudinea. Despre prietenie.
 6. Echilibrarea emoțiilor. Despre empatie.
 7. Rolurile pe care le jucăm. Adaptabilitatea. Flexibilitatea
 8. Cum să răspunzi la provocări.
 9. Sistemul propriu de valori .
 10. Legile iubirii și ale responsabilității.

Fiecare atelier EQ are o temă pe baza căreia discutăm, ne jucăm și povestim ( pentru fiecare temă există o poveste creată – vezi Poveștile Ewei) )

Atelierul  în clasă durează aproximativ 65 minute pentru o temă aleasă și este potrivit pentru copiii cu vârste între 8-14 ani.

Atelierul în clasă poate fi mai interactiv, pe lângă lectura poveștii și discuții pe temă, se adaugă  jocuri/lucru cu fișe, exemplificări.

Nou! Atelierele online au o durată de 50 de minute pentru o temă aleasă. 

Atelierul online EQ prin povești conține lectura poveștii, discuții pe temă, exemplificări.

Aveți posibilitatea de a alege o temă preferată din cele zece sau dacă doriți, puteți alege mai multe teme. O temă = un atelier.

2. Atelierele de dezvoltare personală:  Cum combatem stresul și anxietatea? Tehnici de reziliență și coping pentru copii.

3. Ateliere de creativitate și improvizație: 50 minute online de jocuri care dezvoltă creativitatea.

Un atelier se organizează pentru o clasă de elevi. Pentru mai multe ateliere organizate într-o școală, este de preferat ca fiecare atelier să se desfășoare în zile diferite. Pentru un atelier susținut la o școală prețul este de 20 RON/copil/atelier. Pentru două ateliere susținute la aceeași școală prețul  este de 15 RON/copil/atelier.

Pentru atelierele online prețul este 15 lei /copil /atelier. *

În funcție de programul disponibil, vom fixa data potrivită pentru Ateliere EQ la Școala Altfel.

Ne vedem la Școala Altfel!

Programări aici:

contact@terapiacupovesti.eu

* Plata se face prin transfer bancar.