Povești create de copii

A fost odată ca niciodată… că de n-ar fi, nu s-ar povesti 😊

De obicei, așa se deschide poarta spre lumea poveștilor, nu? Poate începe așa, sau poate începe diferit, cert este că odată poarta deschisă, imaginația a pășit deja în această lume. Pentru copii, fantasticul nu diferă de lumea reală atât de mult. Dacă în lumea fantastică copilul se poate percepe ca pe un erou, acest lucru va fi mai ușor de transpus și în viața reală, pentru că obstacolul cel mai greu de trecut a fost convingerea personală că el poate (sau nu poate) să facă anumite lucruri, să fie așa cum și-ar dori să fie. 

Lumea poveștilor este lumea minunată care poate ascunde eroi și monștri, personaje pozitive și personaje negative, întâmplări nemaivăzute, puteri magice, lupte între bine și rău, prințese, zmei, broscoi sau oameni obișnuiți. Este o lume în care copiii în special, dar nu numai, au acces la o lume în care binele triumfă. Și dacă binele triumfă în lumea aceasta, copiii pot deveni proprii eroi și își pot învinge temerile. 

La Atelierele de creativitate ”Povestea mea”copiii au creat povești minunate. Am mers foarte mult pe ceea ce fiecare copil avea de lucrat în parte, pe teme personale, dar care se dovedesc general valabile și pentru alți copii (prietenie – singurătate, abandon – acceptare, teamă – încredere în sine, timiditate – afirmare, obișnuit – eroic, ș.a.) 

Am fost lângă ei când s-au născut ideile, personajele, situațiile, când au găsit soluții la probleme și când eroii lor au ieșit învingători. I-am ajutat să formuleze frazele pentru ca povestea să curgă (la vârsta lor fragedă nu au încă deprinderea scrisului), pentru că importante aici sunt ideile lor, personajele, soluțiile.

A fost și este o experiență extraordinară și mulțumesc copiilor, care nu încetează să mă surprindă de fiecare data, cu poveștile lor personale, cu imaginația de care dau dovadă. Împreună avem ocazia de a crea povești minunate 😊

Cu acordul autorilor, acum aveți ocazia să pășiți în lumea lor fantastică. Puteți accesa poveștile lor aici. Mulțumesc copii!

Arhiva Povești create de copii

  • 2020