Ateliere/Cursuri/Workshops

Atelier “Terapia prin scris” (ani 18+)

Acest atelier se organizează doar la cerere!

Cost 5 ateliere (online) : 500 lei . Ne vedem pe Google Meet sau Zoom!


Structură & frecvență: 10 ateliere, 2 module; 1 atelier/săptămână

Durată: 1 oră (online)

Modul 1: Conceperea creației. Exerciții creativitate prin scris

Modul 2: Nașterea creației proprii. Finalizarea povestirii scrise.


Finalizarea atelierului de creativitate în povestea personală este posibilă doar în urma
parcurgerii integrale a celor două module
.

Atelierul se adresează adulților cu abilități (nivel mediu spre avansat) legate de scris și creativitate. Rănile emoționale vizibile sau ascunse, pot fi vindecate terapeutic prin scris.


Modul 1 este destinat antrenării creativității. Exercițiile și jocurile de creativitate ne vor transpune într-o stare activă, ludică, pregățită pentru creație, ne vom familiariza cu scrisul și diverse tehnici de scris. Tot în acest modul vom concepe schema povestirii pe care o vom dezvolta în modulul 2.

Modul 2 se concentrează pe creația personală. Fiecare participant va dezvolta planul povestirii conceput în modulul 1 și va scrie sub ghidarea coordonatorului de curs. Trecem pas cu pas prin scrierea scenariului poveștii, discutăm și scriem despre personaje, cadrul acțiunii, conflict, punctul culminant și deznodământul.

Finalizăm povestea, o punem în format printabil. Ultimul atelier va fi un atelier – lectură, atelier care va sărbători povestirile scrise și pe autorii ei.


Beneficii:
Exprimarea în scris este o metodă bună de a elibera tensiuni, emoții nespuse, de a-ți exprima gândurile, ideile, preocupările, de a observa comportamentele și a descoperi ce se află în spatele lor, de a analiza mai ”la rece” anumite probleme nerezolvate sau experiențe traumatizante. Scrisul te poate elibera de traumele trecutului și îți poate deschide porți spre viitor. Într-o formă sau alta, scrisul este terapeutic. Prin scris putem schimba perspectiva asupra evenimentelor trecute, prezente sau chiar viitoare. Bonus, scrisul dezvoltă gândirea, atenția și concentrarea 🙂

Interesat? Vino și tu, mai ia-ți și un prieten și hai să scriem 🙂
Înscrieri la: contact@terapiacupovesti.eu

Ai întrebări? Sună la: +40 726 282949

Print Friendly, PDF & Email


Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *