Ateliere/Cursuri/Workshops

Atelier de creativitate ”Povestea mea” (11-13 ani)

Acest atelier are înscrierile oprite!

Structura atelierului

Nivel: I (începători) 

Vârstă: 1113 ani

Structură: 10 ateliere, 2 module (1 modul = 5 ateliere)

Frecvență: 1 atelier / săptămână/  

Durată: 1 oră (online) Ne vedem pe Google Meet!

Cost modul 5 ateliere (online): 500 RON

Flexibilitatea plății: abonamentele pentru 1 modul (5 ateliere) se pot achita și în 2 tranșe , la date stabilite de comun acord. 

Finalizarea atelierului de creativitate în povestea personală este posibilă în urma parcurgerii integrale a celor două module.

De ce avem nevoie pentru atelierul de creație de povești?

De imaginație și de idei! Iar copiii nu duc lipsă de ele 🙂

La ce va folosi acest atelier? La sfârșitul acestui atelier copiii vor avea mai multă stimă de sine și încredere în ei, pentru că imaginația lor se va canaliza spre rezolvarea propriilor probleme sau temeri. Ei își vor crea proprii eroi, care vor trece prin încercări care vor culmina cu reușite și lecții învățate cu succes.

În plus, copiii au ocazia să își descopere creativitatea, forță care este necesară oricărui om care îți dorește să evolueze. 

Acesta nu este un simplu atelier de creație prin scris sau desen, este un atelier de creativitate inteligentă complexă, pentru că solicită atât emisfera stângă a creierului  (conceperea unui plan, organizarea ideilor, găsirea unor soluții, redarea lor în scris) cât și emisfera dreaptă (imaginație, exerciții de creativitate). În plus, copiii se mai și distrează 🙂

 Prezentarea atelierului

  • Pe parcursul celor 10 ateliere ne împrietenim, testăm prin joc și descoperim ceea ce ne place sau ne sperie, ce admirăm și ce am dori să schimbăm.
  • Exercițiile și jocurile de creativitate ne vor transpune într-o stare activă, ludică, pregătită pentru creație, ne vom familiariza cu scrisul și diverse tehnici de scris. În modulul 1 vom concepe schema povestirii pe care o vom dezvolta în modulul 2.
  • Punem creativitatea la lucru și vom alege o temă preferată pe care vom construi povestea personală. Povestea va fi terapeutică, personajele și acțiunile se vor construi în funcție de tema aleasă pentru ”lucru” (de ex. timiditatea, anxietatea, lipsa de comunicare sau comunicarea defectuoasă, lipsa de încredere, etc)
  • Vorbim despre valori, roluri, comportament, obiective, metafore, empatie, soluții, umor, curaj, încredere, victorii personale și lucru în echipă, atitudini, lecții de viață, convingeri.
  • Trecem pas cu pas prin schițarea scenariului poveștii, alegerea personajelor și descrierea lor, stabilirea cadrului acțiunii, conflictului, al punctului culminant și deznodământului.
  • Stabilim care este finalul și lecția învățată din poveste.
  • Căutăm imagini potrivite pentru a le insera în poveste.
  • Finalizăm povestea, o punem în format printabil
  • Vom încheia cu un atelier – lectură cu participarea invitaților micilor scriitori și vom sărbători evenimentul!

Pe site-ul Terapiei cu povești la Galeria foto puteți vedea poze de la sărbătorirea ultimului atelier iar la rubrica Povești. Povești create de copii puteți citi din poveștile copiilor care au participat la atelierul de creativitate.

La Atelierul de creativitate ”Povestea mea” nu e necesar să ai talent la desen sau la scris, importantă este povestea creată.

Vă invit cu drag să vă înscrieți la Atelierul de creativitate”Povestea mea”.  

Vino tu, adu-ți și un prieten dacă crezi că vei fi mai creativ așa 🙂

Înscrie-te aici!

Sau scrie-mi la: contact@terapiacupovesti.eu

Ai întrebări? Sună la: +40 726 282949

 

Print Friendly, PDF & Email


Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *